Navigáció
huende
 

Gráben Étterem

9400 Sopron, Várkerület 8.

 
 
 
Két évtized a vendégek szolgálatában.

Ha valakit Sopron történelmi belvárosa megérintett, annak a városnéző séta fáradalmait érdemes a múlt üzenetét hordozó, finoman elegáns GRABEN étteremben kipihennie. Egy vendéglőről nagyon sokat elárul, hogy rendelkezik-e erős törzsközönséggel. A húszéves múltra visszatekintő, a belváros szívében található GRABEN ennek tükrében jelesre vizsgázik, hiszen számos visszatérő vendég keresi fel nap, mint nap.
Ilyenkor nyáron nincs is annál kellemesebb, frissítőbb érzés, mint a várfal ölelésében található, a külvilág szeme elől elzárt árnyékos teraszon megpihenni. A történelmi környezet, a különleges hangulatú kövek, a közelben magasodó városjelkép, a tűztorony adja meg az itt elfogyasztott reggeli, ebéd vagy vacsora alaphangulatát. Mindehhez szépen illik a pincérek udvarias, szakszerű, vendégközpontú kiszolgálása, illetve az étlap megnyerően széles körű kínálata. A GRABEN étterem üzemeltetője, Horváth Zsolt ismeri szakmája minden fortélyát, remekül beszéli a vendégek nyelvét, így a főszakáccsal, a sokak által ismert és elismert Németh Annával olyan étlapot álmodott, amely mindenki igényét kielégíti. A magyaros ízek kedvelői éppúgy találnak fogukra való falatot, mint a vad-, vagy a halételek hívei. Az alakjukra vigyázó, könnyedebb fogásokra vágyó vendégek is széles kínálatból választhatnak. Ez utóbbi kategóriában különleges íz élményt ígér a mozarellás fogasfilé, ám a spanyol mártással készített szarvas steak is felejthetetlen étel, harmonikus ízeivel. A magyaros konyha híveinek egyik nagy kedvence a bacon köntösbe bujtatott libamáj, de a vendégek körében népszerűek a borjúsültek is. A GRABEN áll elébe az egyéni kívánságoknak, a háziak nem ismernek lehetetlent.

 

Vendéglátóhelyek: Sopron