Navigáció
huende
 

Kölcsey Központ Debrecen

4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

 
 
 
Kelet-Magyarországon nem találunk a 13000 m2 alapterületű Kölcsey Központnál nagyobb és modernebb konferencia-központot. A tervező olyan „mindentudó” házat álmodott meg, amely éppúgy méltó környezet egy szakmai konferencia, mint egy kulturális rendezvény számára, amelyben a terek tetszés szerint összekapcsolhatók vagy éppen szétválaszthatók, miközben a termek a legmagasabb technikai igényeknek is megfelelnek.

Az álom 2006 februárjára valóra vált: a Himnusz költőjének régen lebontott, egykori háza közelében felépült a Kölcsey Központ.

Az épületbe lépve a rengeteg üveg, fa és kő skandináv hangulatot idéz. A hatalmas ablakokon keresztül csak úgy ömlik be a fény. A sok faburkolat - nyír, juhar és okumé - tisztaságot, melegséget és barátságosságot sugároz.

Funkció és látvány: összehangolva

A Nagyterem, a szekciótermek, az elegáns Bálterem, a Kiállítóterem, a világos előcsarnok és a foyer remek környezetet biztosít bármilyen előadásnak, bálnak, fogadásnak, kiállításnak vagy vásárnak.
A Nagyteremben olyan világsztárok fordultak már meg, mint Schiff András, Jan Garbarek, Chick Corea, Rost Andrea vagy Cesaria Evora. A Kiállítóterem több nagyszabású kiállításnak adott már otthont: többek között Lestyán Goda János, Győrfi Sándor, Kass János, Szász Endre, Bényi Árpád kiállításának de itt vendégeskedett a 100 éves Szépművészeti Múzeum vándorkiállítása a Rejtett Szépségek, a Hunderwasser és Hasegawa kiállítás, az MTI fotókiállítás, a (M)érték – világhírű fotográfusok, és a Sajtófotó kiállítás. Megfelelőbb helyszínt aligha találhatnánk egy konferencia számára – tágas, tetszőlegesen osztható terek, 21. századi igényeket kielégítő technikai felszereltség, színvonalas catering-szolgáltatás, étterem, kávézó és drink bár igazolja: ez a legjobb választás…
Egy üvegfalú panorámalift felrepít bennünket a tetőteraszra, ahol csupazöld környezetben, a város templomtornyait számolgatva kortyolhatjuk a kávénkat.
Technikai felszereltség:

- Hangrendszer:
- jelforrások (CD, MP3, mini disc, kazetta)
- hangrögzítő és lejátszó berendezések
- vezetékes mikrofonok
- vezeték nélüli mikrofonok
- digitális keverőpult
- digitális jelprocesszor (DSP)
- teljesítményerősítők
- fősugárzó rendszer
- hanghálózat
- antenna hálózat

Prezentációs rendszer:
DVD-letájtszó
videomagnó
videoprezenter
PC
Dia-XGA konverter
videokamera
projektor
vetítővászon
wireless internet-hozzáférés

Egyéb:
4 nyelvű, vezeték nélküli tolmácsrendszer, 600 db vevőegységgel, 5 csatornás digitális hangrögzítővel
zárt láncú televíziórendszer, kábeltévé csatlakozással
A központ Kölcsey Ferencről lett elnevezve.  

Szolgáltatások

  • Business center
  • Busz parkoló
  • Garázs
  • Kávézó
  • Kerekesszékkel járható
  • Konferencia terem
  • Különterem
  • Őrzött parkoló
  • Programszervezés
  • Saját parkoló
 

Rendezvényhelyszínek: Debrecen